Organizatoriai primena, jog liko vos kelios dienos pateikti paraišką už mažesnę – 150 eurų kainą. Nuo balandžio 29 d. paraiškų teikimas brangs. 

Kokia kampanija bus pastebėta?

Kalbėdamas apie komunikacijos kampanijų sėkmę, „Proto vėtra“ vadovas Arvydas Žilinskas teigia, jog jos sulaukia originaliais sprendimais išsiskiriančios kampanijos, kurių galutiniais rezultatais patenkintas klientas – užsakovas. 

Svarbiausia kampanijos dedamąja dalimi, anot jo, turėtų išlikti realus jos poveikis: koks tikslas buvo keliamas; kaip kampanijos rezultatai padėjo klientams pasiekti numatytų verslo ar kitokių tikslų; ar yra koks nors apčiuopiamas sėkmės matas. „Jeigu tokią kampaniją įgyvendinote, ji tikrai turi šansų būti pastebėta, galime atsakingai tai patvirtinti“, – teigia A. Žilinskas.

Arvydas Žilinskas

Kaip teigia pernai „Metų agentūros“ titulą pelniusios „Fabula Rud Pedersen Group“ direktorė ir partnerė Raminta Rimkienė, komunikacijos kampanija laikoma sėkminga, kai ji sukuria pokytį ar poveikį, nesvarbu, trumpalaikį ar ilgalaikį. „Mums labai pasisekė, nes mūsų klientai dažniausiai siekia tvarių rezultatų, kurie kuria ilgalaikę vertę, daro pokytį žmonių galvose ir mąstyme. Tai ir atsispindi mūsų darbuose, kuriuos matote apdovanojimų finaluose ar nugalėtojų scenoje“, – džiaugiasi R. Rimkienė.

„23:45 agency“ komandos vadovė Evelina Mišeikytė sėkmingą komunikacijos kampaniją lygina su gerai paruoštu puodeliu kavos: „Kreminė sodri latte puikiai tiks siekiant sujungti įvairius komunikacijos elementus, perteikti istorijas ir kurti ilgalaikį ryšį su auditorija. Tačiau kartais greita, glausta ir stipri žinutė yra būtent tai, ko reikia. Visai kaip ir espresso. Todėl galvojant apie sėkmingas komunikacijos kampanijas, svarbiausia žinoti, kam ruoši kavą ir kokio poveikio sieki.“

Ji tęsia, jog dalyvavimas „PR Impact Awards“ konkurse leidžia įvertinti, kaip gerai paruošei kavą, o laimėjimas įkvepia ir suteikia galimybę ateityje, klientams siūlant rinktis būtent jūsų ruoštą gėrimą, pagrįsti jo kokybę. 

Įvertinamos ir nedidelės agentūros

„Konkursai yra puikus šansas sustoti, atsigręžti ir įvertinti savo komandos darbą. Komunikacijos agentūrose tempas beprotiškas, neretai pasidžiaugti rezultatais laiko tiesiog nelieka. Todėl paraiškų pildymas tokiam konkursui tampa savotiška savirefleksija, kuri būtina norint nesustoti ir toliau kurti sėkmingas komunikacijos kampanijas. Ir nesvarbu, ar tavo agentūra – didelis kavinių tinklas, ar tik jauki rūšinės kavos vieta“, – analogiją pateikia E. Mišeikytė.

Jai pritaria ir A. Žilinskas, kuris pastebi, jog ypatingai nedidelėms agentūroms, įvertinimas konkurse yra itin reikšmingas: „Jis sustiprino pasitikėjimą, kad būdami sąlyginai maža agentūra, sėkmingai suradome savo nišą, turime kompetencijų, kurių iš mūsų tikisi ir kurias vertina mūsų klientai bei srities profesionalai. Manau, kad kiekvienai agentūrai būti pastebėtai yra labai svarbu, o mūsų komandai tai suteikia papildomos energijos siekti dar daugiau.“

„Kiekvienas rinkos žaidėjas privalo būti ten, kur yra jo rinkos atstovai ir konkurentai. „PR Impact Awards“ yra būtent ta vieta, kur būti būtina. Labai svarbu yra būti pripažintiems tarptautinėje arenoje, bet ne mažiau svarbu tokiais būti ir savojoje – tai nuolatos primename sau“, – pažymi R. Rimkienė.

Raminta Rimkienė

Priežastys nedalyvauti – tik galvoje

Anot E. Mišeikytės, laimėjimai motyvuoja nesustoti, padaryti dar geriau – ne už kitą, bet pranokti pačiam save. „Tai yra variklis tiek agentūrai, tiek joje dirbantiems žmonėms – mat komunikacijos darbas be įkvėpimo ir  noro būti kūrybiškesniam, pasiekti didesnių rezultatų nei anksčiau, greitai gali tapti nuobodus“, – tvirtina ekspertė.

Evelina Mišeikytė

Norintiems projekte sulaukti sėkmės ji pataria, pirmiausia, turėti projektų, kuriais džiaugiasi pati komanda: „Viskas prasideda nuo to, kad įgyvendinta kampanija didžiuojatės jūs, jūsų komanda, jūsų klientas. Jei praeinate šį slenkstį, visa kita tiesiog pateikite paraiškoje, „įžodinkite“, išskirdami ryškiausius momentus. Tokiu būdu labai sveika, kaip mes vadiname, pasimatuoti temperatūrą.“

„Proto vėtra“ agentūros vadovo teigimu, dalyvauti konkurse tikrai verta tuomet, jeigu teikiami projektai turi šansų išsiskirti iš kitų savo unikalumu bei teigiamu poveikiu klientų veiklos rezultatams, ką įprasmina ir pats apdovanojimų pavadinimas. 

„Manau, kad reikia labai realiai įsivertinti savo pasiekimus potencialių vertintojų akimis, aiškiai pasverti galimybes, nes parengti paraišką kokybiškai, o ne dėl pliuso, kad dalyvaujame, užtrunka. Pernai ilgai svarstėme, ar verta dalyvauti, tačiau rezultatai net viršijo mūsų lūkesčius. Vylėmės būti pastebėti, tačiau tapti nugalėtojais vienoje iš nominacijų mums buvo malonus netikėtumas ir didelis įdėtų pastangų įvertinimas“, – džiaugiasi komunikacijos profesionalas.

Jis atkreipia dėmesį, jog pavasaris ir didelėms, ir mažoms komandoms yra pats darbymetis, tad rasti laiko atsitraukti nuo komunikacijos darbų staklių yra didelis iššūkis. Mažoms agentūroms, A. Žilinsko manymu, verta labiau įsivertinti konkurencinę aplinką, į kokią nominaciją yra pretenduojama. „Tačiau jeigu tikime, kad projektas buvo tiesiai į dešimtuką, klientas patvirtina, kad rezultatais yra patenkintas, priežastys, kodėl nedalyvauti – tik mūsų galvose“, – drąsina ekspertas.

A. Žilinskui antrina ir „Fabula Rud Pedersen Group“ direktorė, kuri mažoms ir nišinėms agentūroms rekomenduoja nejausti kompleksų, o priešingai – įžvelgti savo didžiulį pranašumą prieš didžiąsias agentūras: „Dažnai, net ir su nedideliais biudžetais, mažųjų agentūrų klientai ir jų prekės ženklai turi daugiau manevro laisvės, o tai reiškia, kad gali rasti drąsesnių ir kūrybiškesnių sprendimų. Jokiu būdu nepatingėkite investuoti rengiant paraiškas, nebijokite matuotis ir išbandyti save, nes tai augina jūsų, kaip agentūrų, raumenis ir atsparumą.“

Paraiškas teikti galima  iki gegužės 6 d.

Šiemet Lietuvos ir užsienio ekspertų vertinimo komisija išrinks laimėtojus net 20-yje kategorijų – tarp jų ir dviejose naujose: „Drąsa komunikacijoje“ bei „Bendruomenės įtraukimas ir kūrimas“ . Paraiškas konkursui galima pateikti „PR Impact Awards“ interneto svetainėje iki gegužės 6 d., o iki balandžio 28 d. dar galite tai padaryti už mažesnę – 150 eurų kainą.

Geriausi projektai bus paskelbti ir apdovanoti „PR Impact Awards 2024“ baigiamajame renginyje, kuris birželio 7 d. Vilniuje. Tradiciškai jį sudarys trys dalys: konferencijos pranešimai ir diskusijos, geriausių komunikacijos projektų pristatymas ir vakarinė dalis – apdovanojimai.  Rasti preliminarią renginio programą ir įsigyti bilietus jau galite „PR Impact Awards“ interneto svetainėje.

Taip pat primename, kad iki gegužės 2 d. taip pat galima pateikti paraiškas Metų komunikatoriaus apdovanojimams, interneto svetainėje www.primpactawards.com užpildant pateiktą nesudėtingą formą. Kandidatas paraiškos teikimo metu turi būti atsakingas už organizacijos komunikacijos veiklos rezultatus nuo 2023 m. birželio iki 2024 m. gegužės.

Konferenciją ir geriausių komunikacijos projektų apdovanojimus „PR Impact Awards“ jau 11-tą kartą organizuoja Lietuvos komunikacijos asociacija (LTKA) kartu su Komunikacijos industrijos asociacija (KIA). Renginio partneriai – žiniasklaidos analizės bendrovė „Mediaskopas“, rinkodaros ir komunikacijos naujienų portalas „M360“ ir sociologinių tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“.  Daugiau informacijos www.primpactawards.com